Wat is Cascara?

Cascara –Spaans voor ‘schil’– is het omhulsel dat overblijft na het ontpulpen van koffiebonen. Lekker als thee, siroop of in een zomerse iced tea. In 2022 mochten branders Sarah & Lieze deze lekkernij voor het eerst proeven tijdens hun origin trip naar Colombia. Ze waren meteen verkocht en wilden deze unieke, zoete, fruitige smaak delen met jullie!

Van restproduct naar delicatesse

Tot voor kort werd Cascara gezien als afval van het koffieproces. In het beste geval werd het gebruikt als compost of gedronken door de locals. Nu is dit restproduct eindelijk goedgekeurd voor export. Alweer
een nieuwe stap om de koffieketen te verduurzamen.

Hoe smaakt Cascara?

Benieuwd hoe Cascara smaakt? Het is rijk aan suiker, dus verwacht je sowieso aan een compleet andere smaak dan koffie. Je kan het op verschillende manieren klaarmaken, van een 'eenvoudige' thee tot een
zoete siroop om je koffie te verrijken.

Cascara thee recept

Een simpel kopje Cascara thee? Neem 18g cascara per 250g water. Giet nét niet kokend water over de schillen en laat 4 minuten trekken (of langer als je sterker wenst).

iced tea

Giet koud water over 100g Cascara in een French press (of glazen kan), roer om onder te dompelen. Voeg een takje rozemarijn en wat schijfjes citroen toe, dek af en laat 12 uur trekken. Druk (of zeef), giet over ijs, garneer met verse kruiden –munt werkt prima– en citrus, en geniet ervan!

Leuk weetje

We boden voor het eerst Cascara aan in 2023, van koffieboer Juan Pablo in het dorpje Genova in Colombia. Oogstdatum juli 2022; dus hoogstwaarschijnlijk hebben onze branders zelfs die schillen door hun handen zien gaan!

Sunshine in je mailbox?

Blijf op de hoogte van nieuwe Sisters’ Surprise koffies of andere acties, koffie tips en nieuws uit onze branderij.