Dit was 2023
bij Ray & Jules

Was 2023 ons beste jaar tot nu toe? Misschien! We konden in ieder geval heel wat mijlpalen vieren. We kijken trots, samen met jou, terug op het voorbije jaar.

1 TON CHRISTMAS COFFEE

Na het succes van Birthday Blend lanceerden we voor de feestdagen 'Christmas Coffee'. En viel die even in de smaak - ook bij ons team! In december brandden we maar liefst 1 ton groene bonen - goed voor 2.000 zakjes.

HET GROTE NIEUWS

Eindelijk mochten we het van de gezonnepaneelde daken schreeuwen: in het nieuws zag je hoe Beyers de bouw aankondigde van een elektrische branderij mét Ray & Jules technologie. Mede dankzij jullie, onze trouwe klanten, geloofden zij in ons verhaal.

Lees meer

DE EERSTE ROBUSTA

Voor het eerst vond je in het Sisters’ Surprise gamma een 100% robusta uit Rwanda. Robusta wordt gezien als minder kwalitatief dan Arabica, maar climate change bedreigt deze laatste. Daarom wordt er steeds meer gekeken naar robusta, dat met zorg geteeld ook veel potentieel heeft.

PEACEFUL PENNY

We gaven Wapenstilstand dit jaar extra betekenis met Peaceful Penny. Velen van jullie voegden Penny toe aan je bestelling en doneerden zo 1 euro. Wij verdubbelden het totaalbedrag en konden zo 1004 euro schenken aan WFP – goed voor meer dan 2100 maaltijden voor hongerige mensen in Gaza.

HECHTERE SAMENWERKINGEN

Brander Sarah bezocht in de zomer Brazilië, waar ze de boeren van Brilliant Ben persoonlijk kon spreken. Voor Fruity Franny gingen we een hechtere samenwerking aan via This Side Up. Ook voor Powerful Peter en Spicy Sara zijn we druk bezig onze contacten nog meer te verdiepen.

Team

Lieze verliet ons een paar maanden om bij haar pasgeboren dochtertje te zijn, ondertussen is de lieve Zaia al een half jaartje en is Lieze weer volop aan het werk. Daarnaast werd ons team versterkt met Eliot & Tania.

LA BOMBA 2.0

Onze branderij in Hamme-Mille barst uit haar voegen. Achter de schermen werken de ingenieurs al een tijdje aan een grotere brander, die begin 2024 geïnstalleerd en getest zal worden. Normaal gezien ga jij daar niets van merken, wij gelukkig wel!

HOME COMPOSTABLE CAPSULES

Na een lange periode van research, testen en proeven, nog meer testen en proeven … vonden we eindelijk een oplossing om onze eigen Ray en Jules capsules aan te bieden. Zélfs home compostable en Nespresso compatibel. Tegen april 2024 beschikbaar in onze webshop!

naar de capsules

Sunshine in je mailbox?

Blijf op de hoogte van nieuwe Sisters’ Surprise koffies of andere acties, koffie tips en nieuws uit onze branderij.