WAAROM ZOU JE JE KOFFIEBONEN ZELF MALEN?

Vers is bij Ray & Jules écht vers: pas wanneer jij bestelt wordt je (net geroosterde) koffie verpakt en een paar dagen later staat je pakketje voor de deur. Maar koffiebonen verliezen hun magie zodra je ze maalt. Een pleidooi dus, om zelf thuis te malen.

vers gemalen smaakbommetje

Het geheim van een goede kop koffie is best complex. Zo komen de smaken en aroma voort uit oxidatie en de oliën in de boon. Bij het malen start dat oxidatieproces en komen de oliën vrij. Spreekt voor zich dat je op dat moment dus een echt smaakbommetje kan zetten. Wacht dan ook niet te lang, want na enkele minuten is het magische moment al voorbij!

3 redenen om je koffie zelf te malen

1

je kan experimenteren met de maalgraad 

2

je ongemalen bonen blijven langer vers

3

je proeft de koffie zoals ie bedoeld is

De smaak te pakken?

Hieronder doen we enkele suggesties, voor wie een eigen molen overweegt. Er zijn verschillende soorten molens, van handmatig tot elektrisch - zowel vrijstaand als geïntegreerd in je machine. Welke koffiemolen je ook kiest, zorg altijd dat hij schoon en droog is.

Handmolen

Echt dat gevoel van vers gemalen koffie ervaren? Een handmolen is perfect voor slow coffee, want je hebt letterlijk alles in de hand. Bijkomend voordeel: kan overal mee naartoe! Bovendien hoor je hem niet, je kan dus in alle stilte je ochtendkoffie zetten.

Onze tips: de Hario Skerton PlusVDN maler of de Comandante C40 

Aparte elektrische koffiemolen

Een elektrische molen naast je koffiemachine is handig als je meer koffie drinkt. Hier is veel keuze in. Van een budgetvriendelijke pulscontrole zoals deze Bosch of Bodum Bistro waar je de maalgraad bepaalt volgens het principe; hoe langer je maalt hoe fijner de koffie.

Tot elektrische maalmolens met een waaier aan standen, zoals de Melitta MolinoWilfa Balance of Sage the Dose Control. Dit soort molens heeft een beter maalmechanisme, dat het beste uit de bonen haalt.

Semi- of volautomatische koffiemachine

Een perfecte kop koffie met één druk op de knop? Kies voor een volautomatische koffiemachine met geïntegreerde maalmolen. Deze raden we aan: Delonghi Magnifica (espresso) of Melitta Aromafresh (filter).

Voor wie graag de ervaring met een piston beleeft, is de Sage Barista Express een geweldige optie. Deze semi automatische espressomachine oogt ook geweldig in je keuken.

Nog een laatste tip

Bewaar je koffie op de juiste manier; koel (op kamertemperatuur), donker en luchtdicht. Gebruik best de originele verpakking, want onze hersluitbare zakjes zijn speciaal gemaakt om de koffie vers te houden. Duw de lucht er even uit voor je ze sluit. Dan blijven je Ray & Jules koffiebonen het lekkerst!

Sunshine in je mailbox?

Blijf op de hoogte van nieuwe Sisters’ Surprise koffies of andere acties, koffie tips en nieuws uit onze branderij.